Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 02-10-2012, 05:26 AM
mooreted2000 mooreted2000 is offline
Member
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 77
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Chrome Locks System
System:

Intel Penium D 1.8 Ghz processor
Nvidia 8400GT graphics adapter
1 GB RAm
PC-BSD 9.0 - LXDE

Problem:

Sometimes when loading a page using Chrome, the whole system locks up; no mouse or keyboard. When this happens, I have to reboot the system. I can't find anything in any log that shows a problem. I have tested the RAM and the hard drive and found no problems. This seems to happen when a webpage doesn't want to load. It's not Flash; I have it disabled.

Query:

What could cause this kind of behavior? Where can I look? What should I test next?

Notes:

I have not tried Firefox to rule out Chrome issues. I will do that tomorrow when I get back to work. I have not done a CPU burn-in test.
  #2  
Old 02-10-2012, 09:12 PM
mooreted2000 mooreted2000 is offline
Member
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 77
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default
Well, no lockups so far. Man, I hate intermittent problems.
  #3  
Old 02-11-2012, 05:15 PM
mooreted2000 mooreted2000 is offline
Member
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 77
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default
Ok, I've discovered what's causing the lockups: Xorg. Every once in awhile, Xorg will peg 95% to 100% CPU and lock the system for a few to many seconds.

I'll have to search around and see what the deal is.
  #4  
Old 02-11-2012, 05:24 PM
mooreted2000 mooreted2000 is offline
Member
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 77
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default
Ok, it must be a Nvidia driver issue:

nvLock: client timed out, taking the lock
nvLock: client timed out, taking the lock
nvLock: client timed out, taking the lock
nvLock: client timed out, taking the lock
nvLock: client timed out, taking the lock
nvLock: client timed out, taking the lock
  #5  
Old 02-11-2012, 05:43 PM
mooreted2000 mooreted2000 is offline
Member
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 77
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default
Ok, with nvidia-settings I set to high performance, turned of vblank, flipping, anisotropic and anti-aliasing. Don't know if that will help.

Testing.
  #6  
Old 02-11-2012, 05:56 PM
mooreted2000 mooreted2000 is offline
Member
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 77
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default
Well, that made Xorg calm down, but I still get random, short lockups while surfing the web. I have no idea what the problem is.
  #7  
Old 02-11-2012, 06:28 PM
mooreted2000 mooreted2000 is offline
Member
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 77
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default
Ok, Chrome seems to run better with Flash enabled. Maybe it's an HTML5 issue?

Computers are weird.
 

Tags
chrome, crash, freeze, internet, lock

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT. The time now is 11:08 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.

Copyright 2005-2010, The PC-BSD Project. PC-BSD and the PC-BSD logo are registered trademarks of iXsystems.
All other content is freely available for sharing under the terms of the Creative Commons Attribution License.