Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 11-26-2011, 09:19 AM
joe75 joe75 is offline
Senior Member
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 110
Thanks: 1
Thanked 4 Times in 2 Posts
Default portjail not starting
After upgrade from 9.0-RC1 to RC2 portjail will not start on boot.
I checked /etc/rc.conf and the entry 'portjail_enable="YES"' is still there. When I try to start portjail with the rc-script (service portjail start) no error message is shown, but "jls" reveals that portjail was not started. The only way to start portjail is with this command: 'portjail start'. It's not a big issue, but I wonder what prevents portjail to be started with the script in /usr/local/etc/rc.d, especially since the script itself has not changed from RC1 to RC2.
Reply With Quote
  #2  
Old 11-29-2011, 06:45 PM
kmoore134's Avatar
kmoore134 kmoore134 is offline
Administrator
 
Join Date: May 2005
Location: Knoxville, TN
Posts: 2,568
Thanks: 0
Thanked 163 Times in 127 Posts
Default portjail not starting
What happens if you run "/usr/local/share/pcbsd/scripts/portjail.sh
start rc" from a root prompt? Any error or messages?
__________________
----
Kris Moore
PC-BSD Founder
Reply With Quote
  #3  
Old 11-29-2011, 09:08 PM
joe75 joe75 is offline
Senior Member
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 110
Thanks: 1
Thanked 4 Times in 2 Posts
Default
When I run "/usr/local/share/pcbsd/scripts/portjail.sh start rc" nothing happens, no error messages, but the jail is not started.
Reply With Quote
  #4  
Old 11-29-2011, 09:38 PM
joe75 joe75 is offline
Senior Member
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 110
Thanks: 1
Thanked 4 Times in 2 Posts
Default
I solved the issue! I had to remove "$2" from lines 379 and 386 (checkinitneeded $2) of /usr/local/share/pcbsd/scripts/portjail.sh. Now portjail is started during boot time again. And it can be stopped with rc.
Reply With Quote
  #5  
Old 11-30-2011, 02:08 PM
kmoore134's Avatar
kmoore134 kmoore134 is offline
Administrator
 
Join Date: May 2005
Location: Knoxville, TN
Posts: 2,568
Thanks: 0
Thanked 163 Times in 127 Posts
Default portjail not starting
Thanks for the info! I've found the bug and fixed it in SVN for RC3.
__________________
----
Kris Moore
PC-BSD Founder
Reply With Quote
Reply

Tags
portjail

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT. The time now is 07:42 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.

Copyright 2005-2010, The PC-BSD Project. PC-BSD and the PC-BSD logo are registered trademarks of iXsystems.
All other content is freely available for sharing under the terms of the Creative Commons Attribution License.